Vakantie in Washington DC

The Capital of the United States

Washington DC is al bij de oprichting van de stad in 1791 ingericht om dienst te doen als hoofdstad van de Verenigde Staten. Washington DC is dan ook gevuld met belangrijke regeringsgebouwen, zoals het Witte Huis en het Capitool.


Kaart Washington DC


Weer en klimaat

In de wintermaanden ligt de temperatuur gemiddeld net boven het vriespunt; in de zomermaanden is het in Washington DC gemiddeld ca. 25°C.


Vliegvelden

De grootste luchthaven van Washington DC is Dulles International Airport. Kleiner, maar dichterbij, ligt Ronald Reagan Washington National Airport, op slechts 5 mijl van de stad. Baltimore-Washington International Thurgood Marshall Airport, op 30 mijl van de stad, wordt vooral gebruikt door budget-maatschappijen.


Openbaar vervoer

Washington heeft een uitgebreid OV-netwerk met trein, bus en metro.


Bezienswaardigheden

Belangrijkste publiekstrekker is natuurlijk het Witte Huis en het vlakbij gelegen Capitool. Beide maken deel uit van de National Mall, een langgerekt park met daaromheen monumenten, regeringsgebouwen en musea. In het naastgelegen Arlington vind je het Pentagon en het indrukwekkende Arlington National Cemetery, met meer dan 300.000 graven van Amerikaanse militairen.

Tips Vakantie in Washington DC