Vakantie in Las Vegas

The Entertainment Capital of the World

In Las Vegas is het altijd feest. Las Vegas is echt dé Entertainment-hoofdstad van de wereld. Het stadje, dat pas in 1905 gesticht werd, heeft nu meer dan een half miljoen inwoners - en in de nabije omgeving wonen nog eens zo'n anderhalf miljoen mensen. Daarmee is Las Vegas de grootste stad van Nevada.


Kaart Las Vegas USA


Weer en klimaat

Las Vegas ligt in de Mojave-woestijn. Dat maakt dat het er vooral in de zomermaanden erg heet is. De temperaturen liggen in juli ruim boven de 40°C. In de wintermaanden is het overdag gemiddeld zo'n 15°C.


Vliegveld

Het vliegveld van Las Vegas, McCarran International Airport, ligt op slechts 4 mijl van het centrum van Las Vegas. Er pendelen bussen tussen de luchthaven en de stad.


Openbaar vervoer

Las Vegas heeft een treinstation. Het openbaar vervoer in Las Vegas vindt vooral plaats met bussen en de Las Vegas Monorail.


Bezienswaardigheden

Het nachtleven speelt zich met name af rond The Strip, waar je veel hotels en casino's vind. Ook vind je overal kapelletjes waar je snel kunt trouwen. Las Vegas ligt dichtbij de Hoover Dam en slechts een paar honderd mijl van de Grand Canyon. Die sights moet je dus absoluut even 'meepakken' als je in Vegas bent!

Tips Vakantie Las Vegas