Vliegen naar New York

The City That Never Sleeps

New York is de wereldstad van deze tijd, en is een stad waar je eigenlijk een keer geweest moet zijn. Bij voorkeur meer dan een keer, want in New York is zo veel te doen, te zien en te ervaren dat één bezoek eigenlijk niet voldoende is.

Om in New York te komen moet je wel even in het vliegtuig stappen. KLM vlioegt dagelijks met meer dan 25 vluchten naar New York. Vanaf de luchthaven Schiphol duurt de vlucht ongeveer 8 tot 9 uur. Vluchten, tijden en prijzen van KLM-tickets vind je op Met KLM naar New York.

Na de vlucht kom je aan op JFK Airport. Van daaruit is Manhattan uitstekend te bereiken met de metro, maar het is zeker aan te raden om een taxi of shuttlebus te nemen: het moment dat je over een van de vele bruggen de stad binnen komt rijden, zal je je leven lang bijblijven.


Wat te doen in New York?

Er zijn in New York natuurlijk ontzettend veel wereldberoemde toeristische attracties, zoals het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Times Square, Central Park, Radio City Music Hall en Grand Central Station. Allemaal hebben ze als decor gediend voor bekende films, en het is zeker de moeite waard om ten minste een aantal van deze bezienswaardigheden te bezoeken.

Maar New York is meer dan dat. Je kunt ook buiten de gebaande paden treden en op eigen houtje de stad verkennen. Ook dan zul je je ogen uitkijken, want er is in New York altijd en overal iets te beleven.

Ook voor museumbezoekers is New York een fantastische stad. De bekende musea als het Museum of Modern Art, het Metropolitan Museum of Art en het Guggenheim (alleen al de moeite waard voor de bijzondere architectuur) hebben prachtige collecties die waar elke kunstliefhebber zijn hart aan op kan halen.

Kortom, in New York is voor iedereen van alles te zien en te doen, en een bezoek aan deze prachtige stad is voor iedereen aan te raden.

Tips Vliegen naar New York