Vakantie in Memphis-Tennessee

Geboortestad van de Rock 'n' Roll

Memphis (Tennessee) heeft als bijnamen de titels Home of the Blues en The Birthplace of Rock 'n' Roll. De meeste roem dankt de stad aan het landgoed van Elvis Presley, Graceland, dat jaarlijks meer dan een half miljoen bezoekers trekt.


Kaart Memphis Tennessee


Weer en klimaat

Het weer in Memphis is nogal wisselvallig. In de zomer kan het in Memphis flink warm en vochtig zijn. De temperatuur ligt dan gemiddeld rond de 30°C. 's Winters ligt de temperatuur net boven het vriespunt. Het aangenaamst is het er in het voor- en najaar.


Vliegveld

Het vliegveld van Memphis, Memphis International Airport, ligt op ongeveer 10km van de stad. Het is een van de grootste vrachtvliegvelden ter wereld en doet ook dienst als militaire vliegbasis.


Openbaar vervoer

Memphis heeft een treinstation. Vervoer in de stad vindt plaats met bussen en klassieke trammetjes.


Bezienswaardigheden

Graceland, het landgoed van Elvis Presley, is natuurlijk een absolute must. De muziekfan kan verder nog terecht bij de Sun Studio, the Stax Museum of American Soul Music en het Memphis Rock ‘n' Soul Museum. 's Avonds kun je verder genieten in de diverse bars en clubs, bijvoorbeeld in B.B. Kings Blues Club. Een tocht over de Mississippi River met de Memphis Riverboat is zeker een aanrader.

Tips Vakantie Memphis, Tennessee