San Francisco

If you're going to San Francisco...

Be sure to wear some flowers in your hair... Aldus de tekst van een bekend hippie-liedje uit de jaren '60. In de heuvelachtige stad hangt nu, enkele decennia na hippiebeweging, nog altijd een hele vrije atmosfeer.


Kaart San Francisco


Weer en klimaat

San Francisco heeft een mediterraan klimaat, maar door de koude zeewind zijn de zomers vaak verrassend koel (ca. 20°C). Ook hangt er dan vaak een dichte mist. De winters zijn over het algemeen zacht, met temperaturen rond de 10°C.


Vliegveld

Het vliegveld van San Francisco, San Francisco International Airport, is een grote internationale luchthaven. Het ligt ongeveer 20km ten zuiden van het centrum van de stad.


Openbaar vervoer

San Francisco heeft een uitgebreid OV-netwerk met treinen, bussen, trams en sneltrams. Ook zijn er cable cars, speciale trams die de stijle heuvels van San Francisco op kunnen rijden.


Bezienswaardigheden

Blikvanger van de stad is de wereldberoemde rode Golden Gate Bridge. Als toerist stap je natuurlijk ook in één van de cable cars, trammetjes die de stijle heuvels bedwingen. Zo kun je je bijvoorbeeld laten vervoeren naar Chinatown, de Chinese wijk. Ook indrukwekkend is een bezoek aan Alcatraz, het beroemde gevangenis-eiland. Pacific Heights is een mooie, hooggelegen wijk met een prachtig uitzicht over de stad.

Tips Vakantie San Francisco